De enige Nederlandse Drone verzekering

Waarom kiezen voor Droneverzekering.nl?
Goede vraag! Wij zijn natuurlijk niet de enige aanbieder op de markt voor het drone verzekeren. Droneverzekering.nl is wel de enige met een volledig Nederlandse polis! Aangezien drones complexe verzekeringsproducten zijn, werden deze tot voor kort vaak ondergebracht bij Loyds in Londen. Loyds is gespecialiseerd in complexe verzekeringen. Het nadeel is dat de vaak al lastig omschreven polis in het Engels is opgesteld. Bij droneverzekering.nl krijgt u dus gewoon een Nederlandse polis, wel zo makkelijk!

Verstand van zaken! Bij droneverzekering.nl weten we waar het om gaat op het gebied van drones. We blijven op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen in regelgeving. Zelfs op het gebied van vliegen met een drone hebben wij ervaring!

Wij bieden u een goede WA verzekering met gevolgschade dekking! Gevolgschade is de schade die ontstaat als gevolg dan de directe schade. Bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken na een ongeluk. De kosten van gevolgschade kunnen snel oplopen. Bij onze WA verzekering is dit gewoon meeverzekerd, in tegenstelling tot bij andere.

Het verzekeren van drones is onbekend terrein voor verzekeraars en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit maakt het moeilijk om risico’s te inventariseren, dit zien we terug in de premies. Een drone is momenteel nog niet te vergelijken met een auto, dat geldt ook voor de premies. Het blijft een complex risico om te verzekeren.

WA verzekering (verplicht)
Een drone verzekering afsluiten kan zowel WA als Casco. Met een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering bent u verzekert voor schade aan derden. Een drone kan veel schade aanrichten, denk maar eens aan het risico dat hij neerstort. Een simpele drone weegt als snel 2 kg, als dit uit de lucht valt kan het veel schade aanrichten. De standaard WA verzekering heeft een verzekerde som tot €1.000.000, het is ook mogelijk tot €2.500.000 te verzekeren. Voor zaak schade zal een verzekerde som van €1.000.000 vaak voldoende zijn, maar bij letselschade kunnen de bedragen makkelijk oplopen tot in de miljoenen.

De jaarlijkse premie WA tot €1.000.000,- bedraagt  €375,-

De jaarlijkse premie WA tot €2.500.000,- bedraagt  €475,-

*Deze premies zijn exclusief assurantiebelasting en poliskosten.

voorwaarden voor dekking :

– De drone moet voorzien zijn van een geldig registratie nummer en registratie bewijs.
– Gebruik uitsluiten in overeenstemming met de bepalingen van het luchtwaardigheidsbewijs.
– De piloot moet beschikken over een geldige vergunning
– De piloot moet op eerste verzoek alle mogelijke maatregelen treffen ter voorkoming van schade

Casco verzekering (optioneel)
Schade aan de drone zelf is te verzekeren met een casco verzekering. Bij het aanschaffen van een zakelijke drone gaat het al snel om duizenden euro’s. Vaak wordt een drone uitgerust met dure toebehoren zoals een camera en stabilisator. Het eventueel verlies van uw drone kan uw bedrijfsvoering stil leggen, kunt u dit risico niet dragen? Dan is het verstandig dit te verzekeren. Bij een casco drone verzekering geldt altijd een eigenrisico van 10%.

Premie Casco drone verzekering:

€ 5000,- 9%
€ 25.000,- 6,3%
€ 100.000,- 4,75%

*let op, de werkelijke premies kunnen verschillen!

Bekijk hier de dekking van de verzekering

formulierAanvraagformulier

Het aanvraagformulier vraagt u onder andere de volgende bestanden

– Factuur Drone (Alleen bij Casco)
– Factuur eventuele toebehoren (Alleen bij Casco)
– Handtekening
– Luchtwaardigheid certificaat Drone
– Inschrijfbewijs luchtvaartregister
NB: Vergeet deze niet mee te sturen!

VeiligVliegen.nl